Nem ünnepeltünk, előzésre készülünk!

Üdvözöllek benneteket!

Éreztem, hogy nyerünk Siófokon! Sikerült is behúznunk a három pontot, és ugye evés közben jön meg az étvágy: feljebb akarunk lépni a tabellán, ehhez pedig még pontokat kell szereznünk. Mindjárt a Paks ellen!

Őszintén mondom, a pápai vereség után sem gondoltam egy pillanatig sem, hogy kiesési gondjaink lehetnek. Egyszerűen jobb csapat vagyunk annál. Úgy látom, hogy realitás a középmezőny, hiszen nálunk több, gyengébb együttes is szerepel a bajnokságban.

Siófokon ugyan nyertünk, de nagyon nem tetszett, amit az első félidőben láttam. Lassan, körülményesen futballoztunk, a hazaiak pedig visszaálltak, így nem is igen alakult ki helyzet az első negyvenöt percben. Mentségünkre legyen mondva, hogy a pálya talaja tragikus volt, abszolút nem kedvezett az általunk alkalmazott rövid passzos játéknak. Hőség is volt, és a meleget meg kell szoknia a szervezetnek. Az első félidő tehát felejtős volt…

Szünet után viszont gyorsabban játszottunk már, és hamar vezetést szereztünk. Radó Andris remekül a fejemre varázsolta a labdát. Nem volt nehéz dolgom, bár előtte azért sikerült leráznom magamról Mogyorósit: beindultam a rövid felé, ő követett, majd amikor láttam, hogy Andris az alapvonalig viszi a labdát, visszamozogtam a hosszú felé. A fejessel már tényleg nem volt sok probléma.

Ezt követően kicsit kinyíltak a siófokiak, és ez kedvezett nekünk. Mi is felpörögtünk, nem voltunk olyan körülményesek, mint az első játékrészben. Aztán Andris megint kiosztott egy gólpasszt: itt is hasonló volt a forgatókönyv, mi elvittük az embereket, így Marci  szabadon érkezhetett az üres területre.

A lefújás után az öltözőben persze örültünk a sikernek, de komoly ünneplést nem csaptunk. Miért is tettük volna, hiszen még van hátra négy meccs, és előzésre készülünk!

A Paks ellen gyarapíthatjuk a pontjaink számát, mert meggyőződésem, hogy verhetőek a tolnaiak. Jó csapat, ráadásul elkapták a fonalat Hrepkáék, ám itthon nekünk mindenki ellen győzelmi esélyeink vannak! Nem kell mást tennünk, mint az első perctől az utolsóig küzdeni, és játszani a saját játékunkat.

A kieséssel pedig foglalkozzon a Pápa és a Vasas, hiszen meggyőződésem, hogy a ZTE-t e két gárda közül valamelyik kíséri majd a másodosztályba. A Pápa van kedvezőbb helyzetben, hiszen pontelőnye van, ugyanakkor a fővárosiak sorsolása lényegesen könnyebbnek tűnik. Bár azt is tudjuk, hogy ez a szezon nem arról szól, hogy az angyalföldiek bravúrt-bravúrra halmoznak… Nehéz megmondani, hogy ki lesz a másik kieső, ha a Vasas egy meccset behúz, és ikszelt egyet, akkor meleg lehet a Lombardnak, mivel a Fradi-Kecskemét-Videoton-Győr négyes ellen sem sok babér terem majd Szűcséknek.

De ezzel nekünk nem kell törődnünk, mi verjük meg a Paksot, és lépjünk előbbre a tabellán! Ezen dolgozunk!

Hajrá Hali!