Mindig megtiszteltetés a válogatott meghívó!

Üdvözöllek benneteket!

Ponttal tértünk haza Kaposvárról, amely összességében nem rossz eredmény. 11 meccsen összesen egyszer kaptunk ki, úgyhogy azt gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznünk. Két fellépésünk van még hátra, ezeken minél több pontot szeretnénk begyűjteni, hiszen a 8. helyet meg akarjuk tartani!

A múlt szombati mérkőzés tipikus ikszes-meccs volt. A Rákóczi megelégedett a döntetlennel, nagyon zártan, szervezetten futballoztak, az az igazság, hogy nem könnyű ellenük futballozni. Masszív együttes, különösen otthon nehéz őket megverni. Mi sem tudtunk nagyon mit kezdeni velük, kevés helyzetet dolgoztunk ki, és bár ők jöttek folyamatosan, mégsem éreztem azt, hogy legyőznek minket. Igazságos pontosztozkodással zárult a kilencven perc, és Kaposváron nem rossz az egy pont. Nálunk előkelőbb helyen álló alakulatok is megszenvedtek a somogyiakkal.

Egy mondattal a játékvezetésről. Szerintem nem volt ez olyan durva találkozó, hogy kapjunk hat sárgát és egy pirosat. Tóth Peti belépője ugyan nem volt szabályos, de nem is érdemelt azonnali kiállítást. Vélhetően így látták ezt a fegyelmi bizottság tagjai is, hiszen Petit – annak ellenére, hogy visszaeső – csak egy meccsre tiltották el…

A héten nagy megtiszteltetés ért, hiszen újra tagja vagyok a válogatott keretnek! Amikor a közelmúltban a Ligaválogatottban szerepeltem, már szólt Egervári Sanyi bácsi, hogy számol velem, hiszen kevés a baloldali posztokon bevethető futballistája. Ennek tükrében már nem is volt oly meglepő számomra, hogy szerdán csörgött a telefonom. Várom már az összetartást!

De előtte még játszunk a Diósgyőrrel, célunk itthon nem is lehet más, mint a győzelem. Kimondottan örülök annak, hogy Artner Tomi tovább fiatalít, hiszen Ugrai Roli, Mursits Roli és a kis Jagó egyaránt megérdemli, hogy szerephez jusson a nagycsapaban. Tehetséges srácok, akik végig dolgozták velünk az egész évet, most pedig megkapják a várva várt lehetőséget. Szerintem mindhárman megoldják majd a feladatot.

Nyerni akarunk, és szerintem jobbak is vagyunk a DVTK-nál. Itthon pedig mindenkire veszélyesek vagyunk, ezt megtapasztalja majd a borsodi együttes is. Kell is a három pont, hiszen nagyon tömör a tabella középső része. Előbbre csak nagy szerencsével léphetnénk, viszont a 8. pozíció megtartásához mindenképpen le kell gyűrnünk Szentes Lázár csapatát.

A Rohonci úton nincs félnivalónk! Ezt bebizonyítjuk vasárnap délután is! Ha hozzuk azt a játékot, amelyet tudunk, akkor nem lehet baj, kettővel elverjük a vendégeket. Persze, akkor sem leszek szomorú, ha a végén egy lesz közte a javunkra.

Remélem, sokan kijöttök a szezon utolsó hazai bajnokijára, mi pedig győzelemmel köszönhetjük meg az egész éves buzdításotokat.

Most mennem kell.

Hajrá Hali!