Fontos meccsek előtt…

 

Üdvözlet!

Már a válogatott összetartásán vagyok, de néhány gondolat erejéig visszapillantanék a Vasas elleni meccsre, és természetesen megosztom véleményemet az ősi rivális ellen vívandó derbiről is.

Kezdjük a Vasassal. Legyünk pozitívak, mint mindig, tehát szereztünk egy pontot idegenben. persze, én is úgy érzem, hogy inkább kettőt a fővárosban hagytunk… Bár még nem néztem vissza a mérkőzést, meggyőződésem, hogy legalább négy százas ziccerünk volt, és még másik négy nagy lehetőséget is kidolgoztunk. Más kérdés, hogy a helyzeteket ki kell használni. Ha bevettük volna az angyalföldiek kapuját, szerintem sima győzelmet arattunk volna. De mindegy, én azt mondom megint, hogy jobbak voltunk ellenfelünknél, ráerőltettük akaratunkat a Vasasra, tehát ismét győzelmi esélyt szalasztottunk el.

A válogatott összetartásán vagyok jelenleg is, most ért véget a csendes pihenő, lassan megyünk az edzésre. Beszéltem Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal, aki elmondta: Laczkó Zsolt mögött számol velem balhátvédként. Nem tudom, hogy Izland ellen pályára léphetek-e, reményeim szerint igen, és igyekszem meghálálni a bizalmat. Szerintem csere leszek, de ezt majd meglátjuk.

Aztán szombaton jön az év meccse, nekem nem kell bemutatni, mit is jelent egy Hali-Zete összecsapás. Tudjuk, hogy a szurkolók is kiemelten kezelik ezt az ütközetet, ez csak megerősíti a győzni akarásunkat.

Az idei szezonban eddig két egerszegi meccset láttam, és mit mondjak: nincs jó passzban a kék-fehér legénység. Bár nekünk is csak egy pontunk van, mégis azt mondom: minden találkozón győzelmi lehetőséget szalasztottunk el, nem futballoztak le minket. Ezt azonban már Csank János együtteséről nem mondhatjuk el. Bennük nem láttam azt a fajta hozzáállást, mint amit mi produkáltunk az elmúlt hetekben. Rossz szériában vagyunk, de állítom: megfordul a szerencse, és akkor feljövünk a tabellán.

Jó híreket is hallok a csapat háza-tájáról. Úgy tudom, Goran Vujovics hozzánk igazol. Nagyszerű lenne, hiszen így Aczél Zolinak több variációs lehetősége lenne támadásban. Most egyedül Kenő a klasszikus góllövő csatárunk, és nincs egyszerű dolga, ugyanis legalább ketten vigyáznak rá. Vujoviccsal együtt szerintem kiváló ékpárt alkotnának: két más karakterű támadó alaposan megnehezíteni az aktuális rivális védőinek életét…

Várom a holnapi, Izland elleni válogatott meccset és természetesen a ZTE elleni ütközetet is. Két győztes mérkőzést szeretnék ünnepelni a héten!