Készülünk a svédek ellen!

 

Üdvözöllek benneteket!

A vasárnapi bajnoki után immár a válogatottal készülök, de persze néhány gondolat erejéig visszatérnék a Kecskemét elleni mérkőzésre is, amely véleményem szerint magyar szinten kifejezetten jó kis ütközet volt.

Hazai pályán kötelező a győzelem, ezzel a felfogással is léptünk pályára vasárnap este, és azt gondolom, hogy mindent meg is tettünk a sikerért. Két, totálisan támadó futballt játszó együttes feszült egymásnak, így csak is jó mérkőzés kerekedhetett ki ebből. Belülről is úgy érzetük, hogy lüktető az iram, mi is és a lila-fehérek is igyekezték befejezni az akcióikat. Egyébként nem lepett meg minket a Kecskemét teljesítménye, pontosan tudtuk, hogy a négy támadójuk szinte nem is védekezik, folyamatosan a mi térfelünkön várják az indításokat.

Felkészültünk a kontrákra, nem is ilyen akciókból találtak be. Az elsőnél a hosszú oldalon egyedül érkezett a srác, a másodiknál is visszaértünk, de eltolódtuk a védekezést, így Mohl Dávidra nem jutott ember, ő pedig szép átlövéssel egyenlített. Az utolsó 10 percben még rátettünk egy lapáttal, nem törődtünk bele a döntetlenbe, helyzeteink is voltak, de nem sikerült újabb találatot bevinnünk. Az az igazság, hogy Németh Gabi szenzációs napot fogott ki, nem hiába őt hozták ki a találkozó emberének. Összességében talán mi álltunk közelebb a győzelemhez, de az iksz is reális eredménynek mondható.

A héten viszont már a válogatottal készülök, gyúrunk a svédek elleni meccsre. Egervári Sándor egyelőre nem döntötte el, hogy ki helyettesíti majd Dzsudzsit. Több variáció is lehet, azt, hogy én szerepet kapok-e, nem tudom megmondani. Korábban azt mondta a szövetségi kapitány, hogy Laczkó Zsolt helyetteseként kalkulál velem, ha marad ennél az elképzelésénél, úgy vélhetően nem lépek pályára.

Sokat elemeztük a svédek játékát, szinte minden apró részletre kitértünk. Egervári Sándor elsősorban Ibrahimovics és Toivonen játékára hívta fel a figyelmet. Mindketten robosztus támadók, és szívesen mozognak be a védekező középpályások és a védelem közé. Itt lekérik a labdát, aztán vagy indítanak, vagy már kapura is fordulnak. Azt kérte a mester, hogy az említett két csapatrész között szűkítsük le a területet, így nem lesz lehetőségük a labdák lekérésére. Az elméleti foglalkozások után külön készülnek a csapatrészek, gyakoroljuk a védekező- és támadóformációkat egyaránt.

Várjuk már a mérkőzést, reméljük, hogy végre legyőzzük a sárga-kékeket! rajtunk nem múlik, az biztos!

Hajrá magyarok!