Csak a győzelem elfogadható!

Üdvözöllek benneteket!

Végre zajlik a bajnokság! Vasárnap este lejátszottuk idei első tétmeccsünket, és azt gondolom, hogy nem okoztunk csalódást. Természetesen a játékkal nem vagyok elégedett, ám mentségünkre legyen mondva, hogy a bajnoki rajtokon rendre kicsit óvatosabbak a csapatok. Aztán ez ellen a Győr ellen nem egyszerű futballozni…

Felkészültünk az ETO-ból, pontosan tudtuk, hogy a „Csertői-féle” taktikát alkalmazzák majd, azaz zártan védekeznek, és az ellenfél hibájára várnak. Nem okoztak csalódást… Meggyőződésem, hogy az egész mezőnyben nincs még egy olyan együttes, amely annyira szervezetten és kis területen védekezne, mint a Győr. Az első félidőben nem is nagyon tudtunk mit kezdeni velük, a szünet után viszont sikerült néhányszor megbontani a szélső-védekezésüket, mint például a gólnál. Ehhez kellett Kuli zseniális átadása, no és Radó Andris merész csele, és betörése a védelem mögé. Az egyenlítés után még volt nagy helyzetünk, de kétségtelen, hogy az ETO előtt is adódtak lehetőségek. Összességében szerintem nem vallottunk szégyent, mentális erőnket bizonyítja, hogy hátrányból álltunk fel. Egy olyan riválissal szemben, amely szemlátomást nem akart focizni előnye birtokában.

Most azonban már előre kell tekintenünk, hiszen három olyan találkozó következik a sorban, amelyek eredményei döntően meghatározhatják tavaszunkat. Jön a Vasas, megyünk Egerszegre, majd fogadjuk a Fradit. Mindhárom ellenfél közvetlen riválisunk, tehát az ellenük szerzett pontok hatványozottan számítanak. Az angyalföldiek biztosan hihetetlen lelkesedéssel vetik majd bele magukat a küzdelembe; ismerve Urbán Flórit, ez a minimum, amit elvár játékosaitól. Aki csalja nála a focit, nyomban a kereten kívül kerül. Jó értelemben vett fanatikus szakember Flóri, aki tuti, hogy feltüzeli játékosait szombatra.

Nekünk azonban magunkkal kell, hogy foglalkozzunk. Azt gondolom, hogy a Győrhöz képest kevésbé defenzív a Vasas játéka, tehát várhatóan több helyünk lesz majd a támadások vezetésére. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy ha mi szerezzük az első gólt, miénk lesz a három pont! Ha nem, akkor pedig kénytelenek leszünk fordítani, mert csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény!

Elismerően szólnék még a drukkereinkről, akik szép számmal jöttek ki a Győr elleni összecsapásra. Le a kalappal előttük, reméljük, hogy nem okoztunk csalódást. És persze abban is bízom, hogy a Vasas ellen is sokan buzdítanak majd minket. Rajtunk nem múlik a siker, akarjuk a győzelmet!

Most mennem kell, de hamarosan jelentkezem.

Hajrá Hali!